WILT U MÉÉR OF MÍNDER VAN DIT SOORT GENEUZEL?

‘De straat heroveren op Islamitisch straattuig’. ‘De stad de-Islamiseren’. De in Steensel wonende lijsttrekker van de PVV voor de Bossche verkiezingen draait in zijn eerste boodschap aan onze inwoners de hele grijsgedraaide langspeelplaat van ophitsing nog eens af.

Wie in tegenstelling tot de PVV-lijsttrekker onze stad en dorpen wél kent weet dat Bosschenaren wel andere zorgen en dromen hebben. Zoals betaalbare woningen in een stad waar de prijzen door het dak gaan. Betere zorg- en buurtvoorzieningen in de wijken. Of aanpak van armoede onder de 4000 kinderen én hun ouders die daar last van hebben. En ruimte voor nieuwe cultuur en jongeren. Dat zijn de werkelijke problemen. Niet dat hier Bosschenaren met een ander geloof wonen. We zijn tenslotte met trots de meest gastvrije stad van ons land.

Dat de PVV een lijsttrekker heeft die niet uit deze stad komt is tot daaraan toe. Maar dat dit heerschap mensen die wél in onze stad geboren zijn vertelt dat ze er niet bij horen is op zijn zachtst gezegd verwonderlijk. Of beter gezegd verachtelijk.

We hebben allemaal het recht om pissed te zijn op de politiek als een betaalbare woning nou niet bepaald binnen handbereik ligt of als je veel te lang moet wachten op noodzakelijke zorg. Maar de PVV laat vanaf dag 1 zien dat ze daar liever anderen de schuld van geeft dan zich te verdiepen in wat er écht speelt in de Bossche samenleving.

Ik zou zeggen: wilt u méér of minder van dit soort geneuzel?

Back to top of page