BOSSCHE PVDA EN SP: MELD UITVAL HUISHOUDELIJKE HULP!

De Bossche PvdA en SP komen samen in actie tegen het uitvallen van huishoudelijke hulpen. Veel inwoners op leeftijd of mensen die ziek zijn hebben recht op huishoudelijke hulp. In de gemeente ‘s-Hertogenbosch komt deze via de thuiszorgorganisaties IVT of T-zorg. Ook de afgelopen kerstvakantie ontvingen de fracties van de Bossche PvdA en SP weer verschillende signalen van inwoners die minder huishoudelijke hulp ontvangen hebben dan waar ze recht op hebben. Of soms zelf helemaal niet.

Thuiszorgorganisaties kampen met te weinig inzetbaar personeel om gedurende feestdagen en vakantieperiodes iedereen zorg te leveren. Inwoners die bijvoorbeeld drie uur per week recht op huishoudelijke hulp hebben is gevraagd om genoegen te nemen met minder uren of is medegedeeld dat omdat bijvoorbeeld de hulp standaard op maandag komt genoegen te nemen met uitval op 25 december en 1 januari (beiden een maandag) zonder dat daarvoor vervangende hulp geregeld wordt op een andere dag.

Voor de gedupeerde inwoners leidt dat tot een vuil huis en ook tot het moeten missen van een minstens zo belangrijk praatje. Ze lopen huishoudelijke hulp mis waar ze recht op hebben en waar onze gemeente voor betaald heeft. PvdA fractievoorzitter Pieter Paul Slikker en SP raadslid Ans Lokhoff willen actie van het stadsbestuur zodat misgelopen zorg alsnog geleverd wordt, er compensatie van de kosten komt voor de gemeente die de zorg al heeft betaald én zodat in de toekomst ongeoorloofde uitval voorkomen wordt.

Ook roepen de partijen op om uitval van de huishoudelijke hulp te melden via p.slikker@s-hertogenbosch.nl en a.lokhoff@s-hertogenbosch.nl.

Back to top of page