HET BOSCHBEEST VERBANNEN

Het Boschbeest. Het is de meest tastbare erfenis van het Jeroen Boschjaar. Honderden stadsgenoten spraken hun steun uit om het kunstwerk te behouden op de huidige locatie. Als Bossche PvdA hebben we ons hiervoor hard gemaakt. Het kunstwerk kon nog een tijdje blijven staan en zou vervolgens op een prominente plek belanden. Het stadsbestuur heeft die plek nu gevonden. Het betreft de tuin van het Mövenpick Hotel aan Pettelaarpark.

Wie net als ik ter plaatse poolshoogte neemt ziet wat die ‘prominente plek’ inhoudt. Het beoogde nest van het Boschbeest ligt naast een bedrijventerrein, achter een slagboom, grenzend aan een parkeerplaats, tussen het onkruid op een plek waar je nauwelijks kan komen (zie onderstaande foto’s). Wij als PvdA zijn dan ook teleurgesteld over deze locatie die geen recht doet aan de wens om dit icoon op een prominent plek te behouden. Het Boschbeest wordt verbannen.

Vandaar hebben wij vragen gesteld aan het stadsbestuur. Of het kunstwerk niet langer kan blijven of dat het niet op een écht prominente plek geplaatst kan worden. Zoals bijvoorbeeld de -ook symbolisch prachtige- Jeroen Bosch tuin, het Zuiderpark of bij de Oosterplas. Kortom: een plek die recht doet aan het beeld en de inwoners die ’t koesteren.

Back to top of page