Pieter Paul Slikker

Lijsttrekker | Fractievoorzitter PvdA 's-Hertogenbosch

E-mail: ppslikker@gmail.com | Telefoon: 06-54263687

Eerst de mensen, dan de stenen

Pieter Paul in tien foto's

  Hoera, een tweeling!
Pieter Paul (‘s-Hertogenbosch 1980) kwam niet alleen. Vijf minuten later kwam Jacqueline. U ziet hem hier links, inclusief jaren tachtig kapsel. Destijds nog blond. Jacqueline woont inmiddels in Utrecht, werkt bij vluchtelingenwerk én heeft een heel leuk zoontje. Wat Pieter Paul dus weer oom maakt.

Oeteldonker in hart en nieren

Daar staat ‘ie. In zijn eerste kiel bij de eerste optocht. De liefde voor het feest is gebleven. Jarenlang speelde Pieter Paul trompet bij carnavalsclub de Jokers. Toen hij voor zijn studie richting Amsterdam en later Brussel vertrok belandde de trompet in de koffer. Maar nog altijd zijn de carnavalsdagen én 11-11 vrije dagen in de agenda.

 
 

 Politicologie te Amsterdam

Na zijn middelbare school in het zuiden studeerde hij politicologie in Amsterdam. Samen met deze twee heren die hij nog regelmatig ziet. Dan spelen ze Risk en nemen ze de wereld even door. De stand is 14-8-3 voor Pieter Paul.

Texel
Naast Den Bosch is er nog een liefde. Texel. Zijn grootvader – gelegerd op fort Isabella- verhuisde vlak voor de oorlog naar Den Bosch voor de liefde. Zo kwamen de Slikkers in de Brabantse hoofdstad aan de ‘overkant’ terecht. Zijn vader woont tegenwoordig weer op ’t eiland. Hij waait er graag uit. Als je goed kijkt zie je ‘m staan. Foto @vader.
 
 

Man in black

Eberhard van der Laan noemde ‘m altijd the man in black. De man achter de schermen. Want al sinds 2005 werkt Pieter Paul voor de PvdA. Hij was politiek assistent van Lilianne Ploumen, werkte als campagnemanager voor Wouter Bos, Diederik Samsom, Job Cohen en Lodewijk Asscher. En sinds 2008 geeft hij leiding aan de tientallen medewerkers van de afdeling Partij & Strategie van het partijbureau. Hij schreef mee aan de resolutie Van Waarde, de verkiezingsprogramma’s en partijrapporten over bijvoorbeeld integratie en de visie op de toekomst van de publieke sector.

Links met twee rechterhanden
Handig. Dat is ‘ie ook. Zo houdt hij met veel timmer- en schilderwerk een ruim zeventig jaar oud bootje onder zeil. En na de nodige sleutelervaring opgedaan te hebben met zijn eerste auto (VW Kever) houdt hij al vijftien jaar een Saab 900 ’83 op de weg. Met een half miljoen kilometer op de teller. Net ingereden dus.
 
 

Campaigner in chief

Tientallen lokale en landelijke campagnes voerde hij. Maar ook mocht hij de afgelopen jaren de wereld afreizen om internationale campagnes te volgen, te becommentariëren én er van te leren. Hier zie je hem bij de verkiezing van Barack Obama tot presidentskandidaat op de conventie van 2008 in Denver, Colorado.

 Reizen met Kaftar 

Hard werken hard ontspannen luidt het devies. En dus wordt er in de spaarzame vrije tijd en de vakanties heel wat afgereisd samen. Dat begon als twintiger toen hij met een oude Citroën 2cv Afrika doorkruiste. Deze zomer was het Sicilië en dan met de auto rustig weer terug.

 
  Politiek van onderop
Eerst de mensen, dan de stenen. Dat is waar hij voor staat. Dat maakt ‘ie ook waar in de praktijk door veel in de wijken te zijn en met inwoners en andere partijen zaken op de agenda te krijgen. Hier zie je ‘m bijvoorbeeld met Charles, de uitbater van de beachbar van de Zuiderplas.

Bossche klets 

Afgelopen jaar won hij de politieke klets. Vast en zeker omdat hij jarenlang geoefend heeft op flauwe grappen en droge humor. Om de boel te relativeren best belangrijk!