Pieter Paul Slikker

Lijsttrekker | Fractievoorzitter PvdA 's-Hertogenbosch

E-mail: ppslikker@gmail.com | Telefoon: 06-54263687

Een links-progressief bondgenootschap

Idealen bereik je niet alleen. Dat doe je met gelijkgezinden. Natuurlijk zijn er verschillen tussen de linkse en progressieve partijen. Maar in onze aard trekken we aan dezelfde kant van het touw. Op tal van afzonderlijke dossiers is dat ook het geval met partijen uit de conservatieve of lokale hoek al verschillen we daar vaak wezenlijker van aard.

Juist nu moeten we die krachten bundelen. Bij de komende verkiezingen zullen wederom meer dan twintig partijen meedoen. Net als nu halen er naar alle waarschijnlijkheid meer dan tien partijen een of meerdere raadszetels. Die versplintering maakt het bereiken van idealen ingewikkelder. En dus is het van wezenlijk belang dat partijen die goeddeels dezelfde idealen koesteren zich vóór de verkiezingen verenigen op een aantal gedeelde idealen.

 

Een agenda voor de sociale stad van de toekomst

Ik wil me er dan ook hard voor maken dat op een aantal belangrijke punten voor de linkse en progressieve partijen – denk bijvoorbeeld aan de agenda voor wonen, jongeren en sociale voorzieningen- we ons volgend voorjaar verenigen op een gedeelde agenda. We gaan afzonderlijk de verkiezingen in maar sluiten op een deze punten een akkoord. En wie van de partijen ook aan de collegeonderhandelingen mag deelnemen: deze link-progressieve agenda voor een sociale stad van de toekomst zal worden ingebracht. Zo maken we onze gedeelde politiek van idealen sterker!