Pieter Paul Slikker

Lijsttrekker | Fractievoorzitter PvdA 's-Hertogenbosch

E-mail: ppslikker@gmail.com | Telefoon: 06-54263687

Een activistische PvdA

Beeld en realiteit komen niet altijd overeen en in onze afdeling zijn goede stappen gezet. Maar ook hier geldt: we moeten méér de partij van de wijken zijn en mínder de partij van het stadhuis.

De afgelopen jaren heb ik de energie en de kracht gevoeld die loskomt als je mét mensen politiek bedrijft. Kijk naar de resultaten. Het op de agenda krijgen van kinderarmoede, het behoud van voorzieningen bij de Zuiderplas, het openhouden van de noodopvang voor uitgeprocedeerde asielzoekers, het verlagen van de woekerrente bij de gemeentelijke kredietbank en het bieden van een tijdelijke oplossing voor de bewoners van de Zuiderschans. Dat slaagde omdat niet alleen een eigenwijs raadslid ging lopen, maar omdat er een vuist gemaakt werd met betrokken inwoners, bezoekers en bewoners.

Een meer activistische Partij van de Arbeid is nodig. Dat vraagt iets van de manier waarop we georganiseerd zijn én van de manier waarop we politiek bedrijven. Wat ik concreet voorstel:

We doen het samen

Nog te vaak organiseren we als partij activiteiten in ons uppie. Nog te vaak bedrijven we politiek op papier in plaats van óók uit de wijk. De basishouding moet zijn dat alles wat we doen samen is. Met bewoners. Met belangenverenigingen. Met andere linkse en progressieve partijen. Want de kracht van onze beweging zit ‘m in het samen doen.

Beter communiceren: in de buurt en online

Veel van wat we als partij doen geschiedt in de luwte. Dat maakt het werk voor de stad niet minder nobel, want ook (of soms juist) in de luwte boek je prachtige resultaten. Daar waar we een verhaal te vertellen hebben moeten we dat echter ook doen. In de buurt én online. Daar valt een wereld te winnen. En die slag begint deze campagne!

Een clubhuis voor de partij

In navolging van de succesvolle vaste partijkantoren in Eindhoven, Tilburg, Amsterdam, Haarlem, Doetinchem, Groningen en vele andere steden boksen we ook in onze stad een eigen plek voor elkaar. Als uitvalsbasis voor bezoeken aan de wijken, als ontmoetingsplek voor ons als partijgenoten, als plaats waar politiek en plezier hand in hand gaan en inwoners terecht kunnen.