Brief aan ‘s-Hertogenbosch

’s-Hertogenbosch, op weg naar het voorjaar van 2018

 

Beste Bosschenaar,

 

De baas van Den Bosch. Dat is niet onze nieuwe burgemeester Jack Mikkers. Nee, dat zijn wij inwoners samen. Als je tenminste meedoet.

 

We leven in een prachtige en welvarende stad. Toch zijn er teveel mensen onder ons die overal misgrijpen. Bijna 4000 kinderen groeien op in armoede. Voor duizenden stadsgenoten is een betaalbare woning onbereikbaar. Jongeren en vernieuwende cultuur krijgen te weinig ruimte. De zorg in onze wijken is nog niet op orde en de drugscriminaliteit is zorgwekkend.

 

Het stadsbestuur heeft de afgelopen jaren te weinig oog gehad voor ons als inwoners. En teveel oog voor de eigen wensen – een Sint Jansmuseum, het opnieuw optrekken van een oude stadspoort en een put op de markt. Dat moet anders.

 

Het is hoog tijd voor een kindpakket voor arme kinderen. Voor veel meer betaalbare woningen. Voor sterkere wijken met betere voorzieningen en meer aandacht voor nieuwe cultuur. Het is tijd voor een omslag.

 

Daarom hoop ik dat jij me de komende jaren kritisch volgt en ongezouten vertelt wat jij denkt dat er nodig is. Voor onze stad, jouw buurt en onze buren. Mail me met jouw ideeën, weet me te vinden op www.facebook.com/ppslikker of kom op de koffie. Want de baas van Den Bosch, dat zijn we samen.

 

Hartelijke groeten,

 

Pieter Paul Slikker